Ställ dig i position

Exempel på spelsystem inom fotbollen. Varje person har en roll och position att hålla sig till för att få bollen i mål. Källa: Wikipedia

Ställ dig i position. (Ur boken ”Bli en vinnare – börja rätt.”)

Varje gång du uppnått något som du bestämt dig för att göra, så är du framgångsrik. Det betyder att du är framgångsrik fler gånger per dag. Du bestämmer över din rätt att vara framgångsrik.

Tänk dig en fotbollsplan. Tänk dig 11 spelare som ska skicka bollen mellan varandra och fram mot målet. Alla har sina roller och spelar enligt ett överenskommet system. Alla vill att bollen ska gå i mål. Du är en av spelarna. För att bollen ska komma till dig måste du vara beredd. Du måste vara redo. Om du inte står i rätt position när bollen kommer, så missar du den. Du inte bara missar den, du försenar bollens färd mot målet.

Det finns många orsaker till att du inte var i rätt position när bollen kom:

– Du tittade åt ett annat håll, Du var inte fokuserad och tänkte på andra saker, Du trodde inte du skulle få bollen, Du var tveksam till om du skulle träffa bollen om du fick den, Du var arg för att bollen inte kom där du stod just då, Du väntade för länge så någon annan tog bollen och gjorde mål.

Så är det med förståelsen av hur du framgångsrikt når dina mål. Du måste ställa dig i position och skapa förutsättningar för att se de möjligheter som finns. När möjligheterna kommer måste du vara redo. Du måste bestämma dig för att de finns där för dig.

 

Det här inlägget postades i Boken "Bli en vinnare-Börja rätt". Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *