En samuraj har gått vidare

År 2003 träffade jag honom för första gången. Han, samurajen, hade något som jag ville ha, fast det visste jag inte då när vi träffades. Jag förstod redan efter 5 minuters samtal att detta var en mycket speciell person. Någon man lärde sig tycka om direkt, någon som hade kloka tankar  att ta med på vägen.

Han presenterade en idé  och förklarade hur den kunde utvecklas. Det gjorde han på ett sett som fick mig att tro att det han beskrev redan fanns.

Jag såg möjligheterna och trodde på dem och jag fick en mjukvaruleverantör som kom att betyda väldigt mycket för framgångerna i mitt dåvarande företag. Genom att visa oerhörd stor respekt och ödmjukhet inför sina kollegor,  anställda och kunder styrde han projekten på ett  sätt som gjorde alla till vinnare. En sann inspirationskälla  som bland annat ledde till uttrycket ”Samurajmat”.

Han avvek aldrig från sin affärsidé: ”Samuraj, från det japanska verbet ’saburau’, som betyder ’att tjäna’. Samurajen var sin tids konsult i det historiska japanska feodalsamhället.

Samurajen har tre kännetecken:

  • Obrottslig lojalitet mot uppdragsgivaren
  • Yrkesskicklighet
  • Yrkesstolthet”

Nu är han borta. Nej, – inte borta, han kommer alltid att finnas i mitt sinne. Därför väljer jag att säga att han bara har gått vidare.

Det här inlägget postades i Runi's åsikter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *