Här och nu

”Din tid är begränsad, så slösa inte bort den på att leva någon annans liv.” Steve Jobs

Klokt sagt av en klok person. För mig var Steve Jobs först bara en som skapade fantastiska produkter och som jag inte hade någon uppfattning om utöver det. Allt som skrivits om honom de senaste dagarna har fått mig att åter igen inse att för att kunna få fram sådana framgångar måste det finnas intelligens, järnvilja,  – och kloka beslut.

Alla val jag gör måste vara bra för mig just nu och inte sen. Det kanske inte finns något sen. Steve Jobs blev 56 år. Han tankade smart medan han levde och fick max utav det. Han skapade fler underverk under sin relativt korta livstid än fler personer som lever längre  gör tillsammans.

Citatet ovan påminner mig om att tanka smart är färskvara. Varje gång jag äter och dricker och varje gång jag tillåter hjärnan att behålla en tanke så har jag ett val. Det finns inget sen. Det är här och nu. Trivs jag med tillvaron? Trivs jag med mig själv? Om svaret är nej, – hur ska jag fokusera för att ändra på detta, här och nu?

Steve Jobs igen:  ”Folk tror att fokus innebär att säga ja till den sak du måste fokusera på. Men det är inte alls innebörden. Det innebär att säga nej till hundra andra bra idéer som finns. Man måste vara noggrann när man väljer.”

Så enkelt, men ibland så svårt.

Det här inlägget postades i Runi's åsikter, Smarta tankar, Veckans TankaSmart och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *