Favorit i repris

 

Det här paketet innehåller 250 gram ostbågar. Men det innehåller också 1250 kalorier. Det är mer än  hälften av dagsbehovet hos en vuxen kvinna som väger 60-65 kg. Energimässigt är det inte så dumt eftersom du på relativt kort tid får i dig den energin du behöver.  Och du behöver bara äta lite till, så har du fixat käket för en dag. Dricker du öl till? Då så, har du grejat det. Men är du mätt?  Kanske för stunden, men du blir snabbt hungrig igen. Det leder till att du får i dig mer energi än du gör av med. Ostbågar är gjorda på majsstärkelse som nästan direkt ”smälter” in i blodet och görs om till blodsocker jättesnabbt. Det kallas för ”snabba kolhydrater” och  betyder att du får i dig energin i raketfart och blir av med den lika fort på grund av att insulinet jobbar febrilt med att sänka blodsockret. Insulin lagrar dessutom oanvänd energi som fett.  Det här är mat som stressar din kropp om du äter det ofta. Tänk på det när du ska unna dig lite mys. Inte vill du väl stressa då?

Gör i stället en favorit i repris: På 70-80 talet var det väldigt inne med grönsaksstavar som drinktilltugg. Superenkelt, billigt och gott. Gör till exempel stavar av morot och gurka, strimla olika färger paprika, lägg allt upp påett fat tillsammans med färska sockerärter, eller andra grönsaker som du har hemma. Broccoli är också jättegott att knapra, – den är i övrigt en bra proteinkälla. Dessutom innehåller den Omega3 fetter. Med andra ord, en riktig bonusgrönsak.  Rör ihop créme fraiche 15%, en vitlöksklyfta och lite färska finklippta örter, till exempel dill eller timjan, och ha som dip. Du kan fortsätta äta mer mat sedan utan att störa din energibalans och du får i dig viktiga näringsämnen och antioxidanter som kroppen behöver. En bra investering i dig själv, det är du värd!

Det här inlägget postades i Boken "Bli en vinnare-Börja rätt", Grönsaker, Näringsinnehåll i maten och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *