Om klokskap

 

Prins Daniels bröllopstal till  kronprinsessan Victoria  lät väl knappast någon  som såg och lyssnade oberörd. Att inse att saker tar tid utan att tappa fokus är en del av människans klokskap. Denna man är klok. Klokskap tror jag kommer med erfarenhet. Ju mer man lär sig ju mer inser man att man inte kan. 

Prins Daniel beskrev det som bara för att han träffat prinsessan och fick kyssa henne så blev han inte automatisk prins som i sagan. Men, han visste, och vet, att livet hela tiden bjuder på möjligheter att lära. Det är det som är klokskapen i det hela. Att vara öppen för att lära. Våga se saker från olika håll och behålla ödmjukheten inför uppgiften. 

Att se de två i samverkan var oerhört inspirerande. Det fick mig att vilja sträva efter att vara snäll och omtänksam. Det går också att lära sig om man vill.  Skönt att bli påmind om det!

Det här inlägget postades i Runi's åsikter, Smarta tankar och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *