Vatten bättre än bantningspulver

Brukar lyssna på P1  och Vetenskapsradion på morgnarna.  Idag pratade de om vatten som bantningsmedel. Jag trodde jag hörde fel. Men nu har några forskare gjort en studie och de har hittat detta. Till Vetenskapsradions inslag.

Man har alltså seriöst gjort en studie och hittat att 1 glas vatten innan måltiden hjälper bantare att gå ner i vikt.  Det går ju att se positivt på det och vara tacksam för att det äntligen fastställts vetenskapligt att vatten är viktigt!

Mitt förslag är: Om du har problem med vikten, välj alltid vatten som måltidsdryck och törstedryck. Du ska och bör få i dig minst 2 liter per dag. Många har problem med detta, och  glömmer att dricka. Men, om du fick i dig den mängd vatten som rekommenderas skulle din lilla mage vara lite fullare och du skulle ha en större grad av mättnadskänsla. Och då menar jag inte att du ska gå och småsippra hela tiden. Drick rejäla glas varje måltid i stället.

Suget efter sött minskar också. För mig har detta varit en sanning sedan länge. För dig som gillar vin:  Sätt fram vatten och för varje glas vin, dricker du även ett glas vatten. Det gäller kaffe, det gäller te, det gäller läsk, det gäller… ja det mesta. Därför att om du samtidigt dricker vatten får du inte i dig så mycket av det andra. Logiskt? Ja ,-tycker i alla fall jag. Forskarna har inte kommit fram till om det finns något speciellt i vatten som ger mättnadskänsla, bara att det inte har biverkningar! Puh vilken lättnad.

Det här inlägget postades i Runi's åsikter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *