Frukost på resan

Denna veckan har alla mina möten börjat runt 07:00 tiden på morgonen. Det innebär att det blivit mindre tid att ägna sig åt den viktiga frukosten, eftersom de flesta hotell inte erbjuder servering tidigare än sju.

Hittade en lösning i en Konsumbutik igår. Kylskåp finns i regeln på hotellrummet, så det är bara att förvara grejorna där. Upptäckte nämligen Keso med nötter, tranbär och blåbär, samt en ren fruktdryck. Så tidigt på morgonen är det viktigt att få igång blodsockret om man behöver prestera på topp. Fruktdrycken ombesörjer det. Blandningen Keso, nötter och bär ger intryck av en hel måltid. (Det har länge funnits yoghurtvarianter med samma tema, men Keson mättar bättre.) Proteinet och fettet ser till att man håller sig mätt ett bra tag. Med andra ord en fin balans. För mig var det i alla fall det. Jag höll mig fint fram till lunch.

Chockladen är en fibersak som jag har som nödproviant om blodsockret skulle dippa ner i tårna. Annars ser jag till att alltid ha en flaska vatten och äpple i bilen. Banan är också ok, men blir snabbt dålig, så om du inte ska äta den på en gång rekommenderar jag äpple.

Tänk på att: Om du sitter mycket stilla behöver kroppen mindre bränsle och du behöver äta mindre mängder. Skillnaden är om du rör på dig eller inte. Mängden mat avgör hur lätt och pigg du känner dig. Om du känner dig lätt och pigg orkar du mer.

 

Det här inlägget postades i Runi's åsikter, Smart mat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *