Biff med pestopasta

4 portioner

– ca 75 kronor per person. 15-20 minuter tillagningstid. Superenkelt, fräscht och gott.

Ingredienser

4 nötbiffar t ex ryggbiff

2 msk Milda culinesse (onödigt att köpa om du inte har, – smör går lika bra)

salt och peppar (jag använder gärna örtsalt)

300 g pasta (jag tog färsk)

250 g coctailtomater ( eller en ask)

3/4 dl färdig pesto

½ del färsk basilika (kostar 18-20 kr per kruka så det behövs inte – det är basilika i peston)

Tillagning enligt receptterminalen:

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Dela tomaterna i halvor.  2. Lägg en klick smör i kall stekpanna och ställ inplattan ett eller ett par steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när bubblorna försvinner. 3. Stek biffarna på medelstark värme ca 3 minuter på varje sida (c 1½ cm tjocka). Krydda med salt (örtsalt) och peppar. 4. Rör ner tomaterna, pesto och färska basilikablad i den nykokta pastan. lägg upp pastan och biffarna på tallrikar och servera direkt.

Kommentar:

Eftersom sonen inte gillar pesto blandade jag den i tomaterna och hade som sallad vid sidan om och då var det ju fritt upp till var och en att blanda in dem i pastan på tallriken i stället. Sonen fick extra sparrisar på sin tallrik och creme fraiche med chilli och paprika. Det gav honom en annan mättande rätt utan att jag behövde göra något extra.

Jag ser alltid till att ha haricot verts, grön sparris och broccoli i frysen. Samtliga av dessa grönsaker är fulla med nyttiga antioxidanter, vitaminer och mineraler. De är dessutom långsamma kolhydrater som håller mättnadskänslan längre.

Om du inte vill ha pasta – lägg på mer grönsaker och en klick creme fraiche för högre mättnad.

Energifördelning i denna rätt (enligt bilden):

Fett:    47%       Kolhydrater:   20%        Proteiner: 33%

Peston innehåller övervägande del enkelomättat och fleromättat fett.

Konklusion:

Bra tips som jag nog kommer att laga igen.  Tomaterna kändes krispiga  tillsammans med peston och det blev en uppiggande smak tillsammans med köttet.

Det här inlägget postades i Kött, Näringsinnehåll i maten, Runi testar receptterminalen, Runi's åsikter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *