Inse konsekvenserna

Det är sällan någon annans fel hur du mår. Det är din förmåga att förhålla dig till din omgivning och eventuellt skärma dig från att påverkas,  på ett för dig negativt sätt, som avgör hur du väljer att må. Det är inte ditt fel att någon uppfann lösgodiset. Och det är inte ditt fel att någon gör inbjudande reklam eller placerar godishyllorna strategiskt nära kassakön, där det är lätt att plocka med sig.  Men, – det är heller inte godisfabrikörernas, reklammakarnas eller butiksägarnas fel att du låter dig frestas att stoppa i dig så mycket av godsakerna att du blir sjuk eller utvecklar ohälsosam fetma.  Det spelar ingen roll hur många ursäkter du kommer på för att ”bara ta en”. Ursäkterna är dina egna tankar och det är bara du som äger dem och bara du som har makten att välja bort dem. Och du – kom inte och säg att du förtjänar att äta sötsaker för att du varit duktig eller för att du måste ha tröst. Ingen sanning är väl så missförstådd som att man förtjänar att göra fel saker eller äta fel saker, så att man som ett resultat av detta utvecklar sjukdomar och mår dåligt! Dina handlingar är konsekvensen av dina tankar – och hur du mår i kroppen och ”knoppen” är ett resultat av de två.

Det här inlägget postades i Boken "Bli en vinnare-Börja rätt", Smarta tankar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *