Matens betydelse

 

Matens betydelse.

För att överhuvudtaget leva och existera måste vi ha mat. Att äta och ge kroppen näring är en förutsättning för att kunna tänka rationellt och ta förnuftiga beslut. När vi blir riktigt hungriga slår reptilhjärnan till och jakten på något att äta styr över vad som är bra att äta eller inte. Vi har bara ett mål i huvudet och det är att tillfredsställa hungerskänslan. Viljan att välja rubbas. Hur vi reagerar är olika. Några blir irriterade och ilskna och andra blir apatiska. Men ett har vi gemensamt och det är att kroppen kommer i obalans och hjärnan får svårt att agera. Vi söker oss till första bästa möjlighet att stoppa något i munnen utan att ens tänka på konsekvenserna innan det är för sent.

Det är då som det är alltför lätt att bli offer för bantningskampanjer som lovar viktminskning och chockresultat på några få veckor, eller tacka ja till saker som vi aldrig skulle ha gått med på annars. Gör aldrig upp en affär om du är riktigt hungrig eller törstig. Se till att du är mätt när du  ska handla mat. Om du väljer mat som ger rätt sorts näring orkar du dessutom lägga tid på att tänka och planera mera. Din vilja och motivation för att ha framförhållning ökar avsevärt.

Det här inlägget postades i Alla kategorier, Boken "Bli en vinnare-Börja rätt" och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *