Gubben som duger som han är

Nu är han här. Äntligen!

Gubben som smakar ljuvligt och som inte har åkt halva världen runt.

Han är proppfull av stolthet och glans, han bjuder upp till dans. Han är med där kärlek finns,

han gör så att vi minns.

Rött är styrka, sötma är glädje, allt har denna gubbe.

Han behöver inte  kamufleras i tårtsmet, grädde och glass, han växer i solens gass och kan intas morgon, middag, kväll.

Allt han vill är väl!

Lite fakta: En normalstor gubbe väger 16 g. När du äter en, så får du bland annat i dig  10 mg C-vitamin och  21 mg Kalium. Vitaminer och mineraler är kroppens kugghjul. C-vitamin vet alla att är bra för immunförsvaret. Kalium är ett grundämne som kroppen behöver framför allt som byggsten och för nervernas och musklernas (inklusive hjärtmuskeln) elektriska aktivitet. Källa… Rekommenderat daglig intag för Kalium är  3,1 gram, kvinnor  och 3,5 gram, män. Om du vill veta mer… Så, MUMSA PÅ. Jordgubbar ger även en behaglig mättnadskänsla.


Det här inlägget postades i Frukt, Näringsinnehåll i maten, Runi's åsikter, Smart mat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *