Hemliga paket på grillen

Överraska med ett spännande grillpaket!   Att grilla tillsammans med goda vänner och familj, ger härlig energi. En annan sak är VAD vi lägger på grillen och vilka TILLBEHÖR vi äter.

Tänk på att grönsaker är goda att grilla. Dipsåsen behöver inte vara färdigköpt. Du gör din egen lika snabbt och bättre. Köp en Creme Fraiche eller gräddfil och tillsätt din favoritkrydda. Då vet du vad som är i och du undviker tillsatser och konserveringsmedel.

Nu när sommaren är här kan du ha krukor med till exempel basilika, timjan, dill, gräslök, oregano, vitlöksskott, persilja, rosmarin, mynta… med mera. Välj dina favoriter och klipp dem i såsen. Tillsätt lite örtsalt och peppar eller bara några droppar citron. Voilá! Gott – och smart. Det gröna innehåller mineralier och annat som kroppen behöver.

Här nere till höger är innehållet i mina paket. (Klicka i bilden för mer detaljer.) Det är torsk och grönsaker. Fisksorten väljer du själv. Tina fiskfiléerna något och  koka morötterna lite grann på förhand.

Lägg en filé i varje paket, pressa citron på, örtsalt och svartpeppar, lägg sedan purjolök, frusna sparris (bryt dem mitt i tu), röd lök, morotstänger. Salta lite till (örtsalt). Fisken är klar när den är vit i köttet och delar sig lätt när du petar i den.  Det som händer är att allt som finns i paketet har fått ge och ta smak och arom och inget värdefullt har dunstat eller läckt ut.

Ha lite skirat persiljesmör på vid servering,  eller till exempel en klick creme fraiche smaksatt med färska örter. Så enkelt, så gott, så smart för kroppen! Beräkna gärna två paket per person, – det är så gott att alla gärna vill ha mer. 🙂

 

 

Det här inlägget postades i Runi's åsikter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *