Nytt år och nya löften

Just nu är det hektiskt. Vi har inte tid att fundera så mycket, utan det är bara ett mål som finns inpräntat i huvudet. Julafton. Det är då som klimax av årets mys ska ske. Förväntningar som infrias eller… så blir det inte riktigt så som vi föreställt oss det.

Är du som jag, – så bär du på en bild av idealjulen inom dig.  För mig  innehåller bilden familj, vänner, värme, glädje, mat, ljus, goda dofter, julmusik och vita snöflingor som sakta faller till marken. En stilla glädje som bara finns där. Varje år får jag den bilden och det är upp till mig om jag vill vara en del av den och hur jag vill vara en del av den.

I år har jag bestämt mig för att: Det är OK att inte allt är städat, att inte alla kan komma till mig, och att jag själv måste tacka nej till några. Bilden inom mig är den samma och blir inte sämre bara för att jag inte har möjlighet att dela den med alla samtidigt.  Jag vill tänka på dem jag  inte kan träffa med glädje, – tänka att de har det bra där de är. Då kan jag glädjas med dem och jag kan lägga fokus på att vara glad för den Julafton som blir just där jag är.  Det är lite som att äta glass när man egentligen hade drömt om att äta choklad. Glassen är ju lika god för det.

Eller så kan man se det som att det som är möjligt att göra just nu, inte behöver ge en sämre upplevelse än det som inte är möjligt att göra. Det är upp till mig att välja vilket.

Sedan är det inte långt till Nyårsafton och ja – du har väl också några varje år, nyårslöften. Hur vill du att ditt 2011 ska se ut? Hur vill du bo, vad vill du helst arbeta med?  Jag anser att detta är grundläggande saker som måste vara helt klara innan du ens kan börja tänka på att bli snällare, gå ner i vikt, sluta röka eller börja motionera mer.

Det är när du har sorterat hur du vill ha det runt omkring dig som du får energi och överskott att börja tänka på de andra sakerna.  Det är då som du har störst möjlighet att ge dig förutsättningar för att må bra.  Att börja en bantningskur när du misströstar på jobbet eller med annat i ditt liv är att lägga ytterligare en tung börda på dina axlar och är dömt att misslyckas.

Därför måste du gå igenom och tänka efter. Ta chansen nu när du har ett helt nytt år framför dig. Hur har ditt 2010 varit, är det något du skulle vilja göra annorlunda? Är du nöjd med ditt jobb, är det verkligen det du skulle vilja göra? Vad vill du? Är det något du kan ändra på i ditt boende, ditt jobb eller i din relation till dina närmaste? Vad vill du? Välj tre små, men viktiga saker. Fokusera på dem.

GOD JUL och GOTT NYTT TankaSmart år!

Det här inlägget postades i Boken "Bli en vinnare-Börja rätt", Runi's åsikter, Smarta tankar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *