Just nu

Stanna! Stopp! Vad gör du just nu? Var har du dina tankar just nu – i detta ögonblick? Det handlar om Mindfullness. Att fokusera på att göra en sak i taget, att känna efter på riktigt. Inte ständigt vara på väg någon annan stans i tankarna medan vi utför våra dagliga sysslor.

Mindfullness är Carpe Diem personifierad. Det är ett sätt att öva sig på att acceptera det som händer här och nu. Att lyssna inåt. Mindfullness är att låta kroppen få Snigeltid och chans att bearbeta alla tusentals intryck som sköljer inöver oss varje dag.

I fredags hade jag turen att få lyssna på Katarina från Hässlö Care – Body & Mind. Hon är bland annat utbildad Mindfullness instruktör. Mycket givande. Det fick mig genast att revidera min 5-årsplan.  Om du vill kan du läsa om den här: Kapitel 7 Förebered dig – gör små planer.

Att dela upp de större målen i små miniplaner är för mig ett sätt att skapa inre lugn och ro. Då ger jag mig själv chansen till många små segrar och det är roligt att jobba vidare. Ibland går det av bara farten och det är just då som det är viktigt att stanna upp en stund och stämma av vart jag är på väg.

Katarina påminde mig om det och, – ja,  som sagt, det var en del saker som behövdes funderas på. 5-årsplanen är ingen statisk sak man gör en gång. Den jobbar ju både med och för mig – hela tiden.

När jag kom hem insåg jag att jag hade blivit serverad Mindfullness hela kvällen. Under 5 timmar hanns det med mingel,  demonstrationer av smycken, kläder, smink, kaffemaskin, föredrag, matlagning och njutning av underbara rätter.  Att vara där och uppleva så mycket på en gång och verkligen kunna ta in alla intryck fyllde mig med förnyad energi för lång tid framöver. Stort tack till Agneta och Helene som gjorde detta möjligt.

Det här inlägget postades i Boken "Bli en vinnare-Börja rätt", Runi's åsikter, Smart mat, Smarta tankar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *