Om att ta betalt

”Priset på en vara står alltid i relation till de förväntningar kunderna har. Om kunderna förväntar sig det bästa, ja, då är priset högre.” Står att läsa i tidningen Auto Motor & Sport.

Det här är ju riktigt intressant. Inget nytt under solen, men jag blev påmind i rättan ögonblick. Förra fredagen lyssnade jag på Ulla Lisa Thordén, Republic Consulting AB. Hon föreläste på temat alla är vi säljare, som privatpersoner och oavsett yrkesroll.

Vi säljer vårt eget varumärke.  Och vi måste se till att ta betalt för det vi är värda.  Det är något som kanske är en ”kvinnofälla”. Vi – jag får prata för mig själv – är inte så duktiga på att ta betalt som killarna är. Men, det går att öva sig på det, och Ulla Lisa gav många fina tips som jag redan använt mig av.

Så, min TankaSmart konklusion är:  Våra resultat är summan av de förväntningarna vi skapat och värden vi levererat.

Det här inlägget postades i Runi's åsikter, Smarta tankar, Veckans TankaSmart och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *