Snap out of it!

Även om man är aldrig så hälsosam, – tränar, äter ”rätt sorts mat”, tänker positiva tankar, så händer det att orken plötsligt inte finns där. Det kan vara på grund av yttre omständigheter som sorg, olyckor, tidstjuvar, eller annat som inte är påverkbart just för tillfället.

Ingen är supermänniskor – och bra är det. Man måste ha känt på den tunga, och ibland ogenomträngliga känslan av hopplöshet för att uppskatta framgång. Annars vet man ju inte om den när den kommer!

Vad gör du när du befinner dig i ett vakuumliknande tillstånd? Jag lärde ett uttryck av Cesar, du vet, han med hundarna på TV. När någons hund var på väg att göra fel, sade han ”You must snap him out of it!”  Snap out of it. Det finns inga bra översättningar på det. Jag tolkar det som en snabb och plötslig avledningsmanöver.

Kanske inte helt enkelt att utföra på sig själv, eftersom man är så inne i sitt vakuum och inte direkt ser någon lösning, men det finns ändå några tips:

  1. Lägg åt sidan och gör något annat en stund.
  2. Öva in ett mantra (Mitt är: Jag är stark, jag är frisk, jag är framgångsrik).
  3. Ge någon en komplimang.
  4. Upprepa för dig själv att detta vakuum bara är ett tillstånd som snart går över.
  5. Om du har ett eget ”smultronställe”, uppsök det i tankarna genom att sätta ett enkelt namn på det, – till exempel ”Fiket”, så vet bara du var det är och bara du ser bilden i ditt inre.
Det här inlägget postades i Runi's åsikter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *