Bra just nu

Vi diskuterade bra saker igår. Vad är bra saker, är det saker du redan har eller saker som du önskar ska hända i ditt liv? Någon hävdade att det aldrig händer några bra saker. För henne betyder det saker hon inte har råd att göra just nu. Risken blir att hon jämt går och är missnöjd med sitt liv, eftersom det alltid kommer att finnas saker hon inte har råd med beroende på graden av uppnåelighet och graden av välfylld plånbok i relation till önskemålet.

Otålighet att komma vidare, -att uppnå nya saker är bra, men det får inte bli på bekostnad av det du redan har. Om du inte bestämmer dig för att vara nöjd med det du gjort hittills i ditt liv, vad är det som säger att du kommer att bli nöjd någon gång alls?

Vi diskuterade lite fram och tillbaka och kom fram till att bra saker börjar med de grundläggande behoven. Att sova i en god säng är bra, att inta en god frukost är bra, att kunna ta en varm dusch och klä på sig rena kläder efteråt är bra. Med andra ord, hel och ren, utvilad och mätt är förutsättningar för att skapa fler sätt att må bra.

Så enkelt, men ibland så svårt. När man är nere är det just dessa saker det slarvas mest med. Oavsett om jag är glad eller ledsen, försöker jag tänka ut bra saker just nu. Det kan vara att solen skiner, att jag gjort en god höstgryta, att jag har haft förmånen att kunna tvätta kläder precis när det passar mig, att jag har trevliga arbetskollegor, att jag har tur som har ärvt mina föräldrars styrka.

Detta är bara exempel och det är enkelt att hitta bra saker när man behöver. Det är enkelt och kostar ingen energi, men det skapar energi. Det tvingar dig också att skapa en medvetenhet om saker som är bra runt dig. Det i sin tur ger dig styrka. Prova så får du se.

Det här inlägget postades i Boken "Bli en vinnare-Börja rätt", Runi's åsikter, Veckans TankaSmart. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *