Skillnad på Keso från Arla och Cottage Cheese från ICA.

När man köper Keso naturell  från Arla eller Cottage cheese naturell  från ICA så utgår man ifrån, i alla fall jag,  att det är likvärdiga produkter. Samma råvaror, men från olika kossor i olika delar av landet. Någonstans har jag läst att konsistens och smak kan variera lite utifrån vad kossorna har ätit, men annars borde det vara likt.

Här om dagen upptäckte dock min bättre hälft att det är längre hållbarhetstid på ICA:s cottage cheese. Den är dessutom lite billigare. (Priskoll i ICA-affären i Falun.)  Hmmm, tänkte jag och kollade innehållsförteckningen och fann att produkten från ICA innehåller konserveringsmedlet  Kaliumsorbat (klicka här för info). Bra att veta för den som vill undvika tillsatser i maten.


Det här inlägget postades i Mjölk och ostprodukter, Näringsinnehåll i maten och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Skillnad på Keso från Arla och Cottage Cheese från ICA.

  1. Karin Furmark skriver:

    ICAs keso är MYCKET SALT. Jag undrade varför jag inte tyckte om ICAs keso. Då läste jag på innehållsförteckningen:salt 0,9g.Dåfick jag förklaringen. Arlas keso innehåller 0,35g salt. Nästan tre gånger så mycket salt i ICAs keso. Usch!

  2. TankaSmart skriver:

    Ja, det kan löna sig att titta på innehållsförteckningen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *