Citronmeliss

Uppgifter om citronmeliss saknas i Livsmedelsverkets databas och Kost och Näringsdata AB, men går att hitta på följande sajt: Alternativmedicin . Här är några uppgifter från den sidan:

Använda växtdelar:  Blad, torkade och färska.
   
Innehållsämnen:  Eterisk oja med citral, citronellal (ca 0,1 %), som ger den citronlika lukten, bärnstenssyra, kaffesyra, garvämnen.
   
Medicinsk verkan:  Verkar lugnande och kramplösande vid nervösa magbesvär. I stora doser allmänt lugnande (= sedativ verkan), sänker lätt förhöjt blodtryck. Sänker pulsen.
   
Användning:  Torkade blad som te vid nervösa magbesvär. Vid nervositet. Färska blad som krydda till fisk och i sallader.
Det här inlägget postades i Kryddor, Näringsinnehåll i maten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *