Tålamod

”Tålamod är förmågan att kunna utstå väntan, förseningar eller svårigheter med bibehållet lugn.” Wikipedia

Jag  läser meningen om, och om igen och känner mig inte speciellt lugn.  Jag vill bli bra. Nu. Har suttit en vecka med foten på en pall efter en operation. Så länge det gör ont går det bra att acceptera eländet, men när  smärtorna börjar försvinna övergår det hela till att vara ett tråkigt hinder för att inte kunna röra sig fritt, och då blir det  plötsligt en större plåga än förut. När kan jag börja stödja på foten utan att det får negativa konsekvenser? Läkarens svar: ” Det bedömer du själv”. Hur länge måste jag gå med kryckor? Samma svar. Nästa mening: ”Räkna med en läkningstid på två månader.”  …? Om man googlar på hallux valgus  finns det en del generella svar. Sedan har man ju hört om dem som kan gå  igen efter 14 dagar.  Vad ska man tro? Jag börjar långsamt inse att ansvaret för utfallet är mitt. Återigen måste jag själv ta ansvaret för mina beslut och mina resultat. Utgå ifrån mig själv och tanka smart, helt enkelt. Det positiva med det hela är att jag nu vet hur det går till när nästa fot ska under kniven. Då behöver inte tålamodet ställas på prov.

Det här inlägget postades i Veckans TankaSmart och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *