Är alla Smoothies nyttiga?

Vi gjorde ett blindtest och jämförde smak och innehåll i Oatly Blåbär-Tranbär Smoothie och Chiquitas Kokos-Mango Smoothie. Vi hällde upp i två olika glas så att testpersonen inte skulle göra sig  någon uppfattning om smaken på förhand utifrån utseende på flaskan och etiketten. Förutfattad mening blev det ändå utifrån färgen på innehållet i glaset. Blå färg, blåbär (delvis rätt). Gul färg, banan (delvis rätt). Därmed smakade ju Oatlys blåbär förstås, men något mer, något odefinierbart. Helhetsintrycket blev lite blekt. Efter att ha smakat på Chiquitas försvann smaken på den första helt. Chiquita kokos-mango, smakade banan för att man trodde det utifrån färgen. Men det fanns ändå något friskt och spännande i den. Smaksbetyg: Chiquita – 5/5, Oatly – 3/5. Vilken är nyttigast? Vi kollade innehållet. Vinnare: Chiquita Kokos Mango Smoothie: Inga tillsatser. Förlorare: Oatly Blåbär- Tranbär Smoothie: Endast 3% blåbärjuice och 3% tranbärjuice. 15% havrebas. Innehåller tillsatser. Även värt att lägga märke till är att Oatly har 2 månader längre hållbarhetstid på grund av sina tillsatser. Här går ekonomi före nytta? Positivt för båda: Innehåller inte laktos och soja för dig som inte tål detta. Konklusion: Den nyttigaste smoothien smakade även bäst.  För att se ytterligare innehåll i respektive smoothie, peka och klicka i namnet i texten ovanför.

Chiquita Kokos Mango Smoothie Tillsatser Oatly Blåbär- Tranbär Smoothie Tillsatser
Äppeljuice   Havrebas (vatten och havre)  
Bananpuré   Blåbärsjuice  
Druvjuice   Tranbärsjuice  
Kokosmjölk   Modifierad stärkelse Ja
Mangopuré   Färgämne Ja
Citronjuice   Frukkoncentrat av äpple, druva, blåbär, Ja
Fruktkoncentrat Inget Fruktkoncentrat tranbär Ja
Konserveringsmedel Inget Stabiliseringsmedel Ja
Extra socker utöver naturligt fruktsocker Inget Extra socker Inget
Andra tillsatser Inga Arom Ja
Det här inlägget postades i Alla kategorier, Frukt, Näringsinnehåll i maten, Smart mat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *